NK Kwalificatie Vrijrijden – Nieuwegein

Zondag 28 april stond de volgende wedstrijd op het programma in Nieuwegein. Voor onze jongste jeugd de Nationale Klasse vrijrijden en voor de andere deelnemers de NK kwalificatie Vrijrijden voor de Elite.

In de klasse Cadet liet Nine zien dat ze weer een stap heeft gezet. Zowel bij de korte als bij de lange kur eindigde ze op de derde plaats en ook in het totaal klassement heeft ze deze derde plaats kunnen vasthouden.

In de klasse Espoir mocht Isis voor het eerst een korte en een lange kür rijden. Het is toch altijd weer even extra spannend als je naar een nieuwe klasse overgaat en weer nieuwe dingen moet laten zien. Maar Isis heeft het super gedaan en eindigde op de vierde plaats.

De klasse Mini heeft met 17 deelnemers een zeer groot en sterk deelnemersveld. Liz liet een mooie kür zien en heeft weer een paar nieuwe sprongen en combinaties kunnen laten zien. Ze werd hiermee uiteindelijk 7de. Daarnaast lieten Olivia (10de), Lina (12de) en Daniek (15de) dat ze weer mooie stappen hebben gezet.

Voor de klasse Tots was het een extra spannende wedstrijd. Alleen Yvaine had het afgelopen jaar al in deze klasse gereden. Yvaine liet een prachtige kür zien, met veel moeilijke technische elementen. Ze behaalde een prachtige score en eindigde op de 2de plaats.

Naast Yvaine was het voor Fenne, Lynn, Bente, Veerle, Juliette en Lara hun eerste wedstrijd in deze klasse. Fenne behaalde met een prachtige score de 4de plaats, net naast het podium. Lynn (5de), Veerle (8ste), Bente (9de), Juliette (10de) en Lara (11de) stonden met veel plezier op de baan en hebben genoten van hun küren.

In de Nationale Klasse reden er 3 deelnemers van Olympia mee in de klasse Rolrinckel (de allerjongste groep). Hier werd een prachtige eerste plaats behaald door Zoë van der Wiel en een tweede plaats door Renske, Eef eindige op een knappe zevende plaats.

Dit was pas de eerste wedstrijd van het seizoen en we hebben weer veel puntjes geleerd die we kunnen verbeteren, op naar de volgende wedstrijden.

We zijn natuurlijk enorm trots op al onze rijdsters en bedanken Jeanne en Ad voor de begeleiding van onze meiden!